" BAKUCHIOL το σύγχρονο φυτικό υποκατάστατο της ρετινόλης! "

Το bakuchiol λειτουργεί στην επιδερμίδα σαν την πολύτιμη ρετινόλη, προσφέροντας όλες τις αντιγηραντικές της ιδιότητες, χωρίς όμως να προκαλεί ερυθρότητα ή ξηρότητα. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, αποδείχτηκε ότι δεν προκαλεί φωτοευαισθησία στο δέρμα, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κατά τη διάρκεια της ημέρας, ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες. Ενδείκνυται ακόμα και για εγκύους ή γυναίκες που θηλάζουν, οπότε πραγματικά είναι η χρυσή εναλλακτική όταν η ρετινόλη δεν είναι συμβατή με τις ανάγκες ή την επιδερμίδα μας. Το bakuchiol έχει αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες, ενισχύει τη λάμψη και την ελαστικότητα της επιδερμίδας, ενώ μπορεί να μειώσει και τους πόρους.

Πρόκειται για το εκχύλισμα των σπόρων του φυτού Psoralea Corylifolia, τη γνωστή σε εμάς ψωραλέα, ή αλλιώς babchi που εντοπίζουμε στην Ανατολική Ασία με πλούσιες αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Είναι ένα πολυετές, ποώδες φυτό που διακρίνεται σε διάφορα είδη. Στην Ελλάδα, για παράδειγμα, στην περιοχή της Ηπείρου ευδοκιμεί η psoralea bituminosa, γνωστή από την αρχαιότητα για τη θεραπευτική της δράση. Σύμφωνα με τον Διοσκουρίδη οι σπόροι, τα φύλλα και η ρίζα του φυτού έχουν ενισχυμένη αντιφλεγμονώδη δράση και συστήνονται κυρίως για παθήσεις του ουροποιητικού και της επιληψίας. Το babchi, από το οποίο προέρχεται το bakuchiol, είναι ένα από τα πιο σημαντικά φυτά της Ινδικής Αγιουρβέδα και της Κινέζικης ιατρικής. Οι καρποί του φυτού ξεχωρίζουν για την υψηλή τους περιεκτικότητα σε κουμαρίνη και ψωραλένιο, που βρίσκουμε σε θεραπείες κατά του εκζέματος και της λεύκης.


Συμπυκνωμένος ορός BAKUCHIOL


Πρόκειται για 1% διάλυμα, σε σκουαλάνιο που προέρχεται από την ελιά, κι έτσι ο ορός διεισδύει εύκολα χωρίς να αφήνει καθόλου λιπαρότητα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτούσιο ή με αιθέρια έλαια και άλλα δραστικά συστατικά για να το εξατομικεύσετε σε ένα πολύτιμο σύμμαχο περιποίησης.


ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

1. Προσθέστε δύο σταγόνες στις ενυδατικές κρέμες, τους ορούς, τα μέικαπ ή τα αντηλιακά σας και κάντε μασάζ στο πρόσωπο.

2. Εφαρμόστε μερικές σταγόνες απευθείας στο πρόσωπο και κάντε μασάζ στην επιδερμίδα.

3. Χρησιμοποιήστε το πρωί και βράδυ.