Menu
Καλάθι Αγορών

Αμυγδαλέλαιο

Αμυγδαλέλαιο

Αμυγδαλέλαιο

INCI Name: Prunus Amygdalus Dulcis Oil


Μέθοδος παραγωγής: Έκθλιψη

Προέρχεται από: Τον καρπό του φυτού.

Χρώμα: Άχρωμο έως υποκίτρινο.

Αρωματική Περιγραφή: χαρακτηριστική, πολύ ήπια με νότες γλυκού αμυγδάλου και φουντουκιού.

Απορρόφηση: Αφήνει λιπώδη κατάλοιπα στο δέρμα. Για βελτίωση της απορρόφησής του συστήνεται η ανάμειξη με ένα διαπεραστικό λάδι πχ. μακαντάμια, φουντούκι

Κοινές και καλλυντικές χρήσεις: Περιέχει μονοακόρεστα, πολυακόρεστα αλλά και κορεσμένα λιπαρά οξέα. Κύρια συστατικά είναι το Ελαϊκό οξύ (περιεκτικότητα 67%), το ω-6 λινολεϊκό οξύ (περιεκτικότητα 24%) και τα κορεσμένα παλμιτικό (6%) και στεατικό οξύ(2%). Είναι πλούσιο σε βιταμίνες A,Β1, Β2, Β6, βιταμίνη Ε, αμυγδαλίνη, πρωτεΐνες και ιχνοστοιχεία. Επίσης περιέχει τριακυλογλυκερίδια: με μαλακτικές ιδιότητες, που βοηθούν στην αποκατάσταση της λιπιδικής μεμβράνης του δέρματος. Φυτοστερόλες (συμπεριλαμβανομένης της βήτα-σιτοστερόλης, καμπεστερόλης, στιγμαστερόλης): που βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία κι έχουν αντιγηραντική κι αντιφλεγμονώδη δραση και τριτερπενικές αλκοόλες (άλφα και βήτα-αμυρίνη): που προστατεύουν το δέρμα, με αντιμυκητιακές, αντϊικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Η σύστασή του μοιάζει πολύ με τη σύσταση του ελαιολάδου.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά μαλακτικό έλαιο που συσφίγγει το δέρμα και μειώνει τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης. Πολύ ενυδατικό έλαιο, ιδανικό για την περιποίηση της βρεφικής, νηπιακής και παιδικής επιδερμίδας γι’ αυτό και ενδείκνυται για ευαίσθητα δέρματα. Θεωρείται ιδανικό για την περιποίηση μαλλιών και προσώπου και νυχιών. Θρέφει τα μαλλιά μαλακώνει τις ξηρές άκρες και βοηθάει στην ανάπτυξη της τρίχας. Χρησιμοποιείται για καλλυντική περιποίηση σε όλους τους τύπους δέρματος εκτός του λιπαρού, ως λάδι βάσης στην αρωματοθεραπεία καθώς και σαν βάση σε προϊόντα ντεμακιγιάζ. Χρησιμοποιείται ευρέως και ως συστατικό σε προϊόντα περιποίησης χειλιών, lip balm.


ΧΡΗΣΕΙΣ:

  • Κρέμες ματιών, προσώπου, σώματος, χεριών
  • Προϊόντα ντεμακιγιάζ
  • Σαμπουάν, μαλακτική, μάσκα για μαλλιά.
  • Lip palm
  • Φορέας διάλυσης αιθερίων ελαίων
  • Προϊόντα spa, μασάζ


Συνθήκες διατήρησης: Φυλάσσεται σε δροσερό μέρος, χωρίς φως και υγρασία επειδή έχει την τάση να οξειδώνεται αρκετά εύκολα και συνεπώς μικρότερη διάρκεια ζωής σε σχέση με άλλα έλαια.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Η καυστική σόδα και η καυστική ποτάσα είναι ερεθιστικές ουσίες που πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή, λαμβάνοντας ιδιαίτερες προφυλάξεις όπως η χρήση γαντιών και προστατευτικών γυαλιών. Αν έρθει σε επαφή με το δέρμα σας ξεπλύνετε με άφθονο νερό και ξύδι και συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας. Να φυλάσσονται μακρυά από τα παιδιά.

Τα αιθέρια έλαια είναι εξαιρετικά συμπυκνωμένες και πολύ ισχυρές ουσίες. Η χρήση τους για οποιοδήποτε παρασκευή θα πρέπει πάντα να γίνεται με σύνεση και σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης και τις ενδείξεις / αντενδείξεις του κάθε αιθέριου ελαίου. Απαγορεύεται η απευθείας χρήση τους στο δέρμα (εκτός εαν αναφέρεται διαφορετικά στις οδηγίες χρήσης). Επίσης απαγορεύεται η κατάποσή τους. Απαγορεύεται να έρχονται σε επαφή με τα μάτια ή γύρω από αυτα. Εαν συμβεί ξεπλύνετε με φυτικό λάδι και ενημερώστε το γιατρό σας.

Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν οι ουσίες από εγκύους.

Παρακαλούμε πριν από οποιαδήποτε εφαρμογή τους να συμβουλεύεστε τις οδηγίες χρήσης. Διατηρείτε τις ουσίες μακρυά από τα παιδιά.

Ουδεμία ευθύνη φέρει η Herbal Wave για κακή χρήση των εμπορευόμενων προϊόντων.

Τα αναφερόμενα στην ιστοσελίδα της Herbal Wave δεν αποτελούν προτροπή προς παρασκευή σκευασμάτων ή καλλυντικών. Απευθύνονται σε άτομα που έχουν την ανάλογη γνώση, εμπειρία και επαγγελματική δραστηριότητα.

Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των κειμένων έχει ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Η Herbalwave και οι συντάκτες των κειμένων δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Τηλέφωνο Κέντρου Δηλητηριάσεων: 210 77 93 777

  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • Πόντοι ανταμοιβής: 4
  • Βάρος: 0.10kg
4,50€
Χωρίς ΦΠΑ: 3,63€

Διαθέσιμες Επιλογές

Χρήση Cookies
Στο Ηλεκτρονικό Κατάστημα της Herbal Wave χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας κατά τη χρήση της ιστοσελίδας μας, για να διατηρούνται πληροφορίες οι οποίες χρησιμοποιούνται για την ανάγκη στατιστικών μελετών και για να αποθηκεύονται τα αγαπημένα σας προϊόντα για συγκεκριμένο διάστημα.