Πανεύκολο φυσικό τζελ  καθαρισμού που προσφέρει αφαλάτωση και απολύμανση


ΜΟΝΟ 5 συστατικά!!!

Επειδή συχνά μας ρωτάτε για συνταγές - προϊόντα που βασίζονται στη χρήση των φυσικών συστατικών και μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην καθημερινή φροντίδα του σπιτιού μας, σας προσφέρουμε μια πανεύκολη και αποτελεσματική ιδέα για την καθημερινή καθαριότητα σε οσους χώρους χρειάζεται. Παρασκευάστε παχύρρευστο τζελ καθαρισμού που προσκολλάται τέλεια στην επιφάνεια και μπορεί να εξαφανίσει φυσικά τα ίχνη αλάτων ενώ ταυτόχρονα προσφέρει απολύμανση. 


ΣΥΝΤΑΓΗ

✔️ 1 lt φυσικό μεταλλικό νερό

✔️ 125 γρ. κιτρικό οξύ 

✔️ 10 γρ. κομμι γκουάρ

✔️ 1,8 γρ. αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρο (tea tree) 

✔️ 8 gr αιθέριο έλαιο λεμόνι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε το σκεύος που θα πραγματοποιήσουμε την ανάμειξη με 1L μεταλλικό νερό και καλό είναι να αποφύγομε πλαστικά σκεύη. Διαλύουμε το κιτρικό οξύ στο μεταλλικό νερό. Προσθέτουμε το κόμμι γκουάρ και ανακινούμε. Αφήνουμε το τζελ να φουσκώσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αντιβακτηριακά αιθέρια έλαια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Μεταφέρουμε σε μπουκάλι που βολεύει για τη χρήση που θέλουμε και το καθαριστικό μας είναι έτοιμο.

Extra tip :  Για το χρωματισμό του gel, ανακατεύουμε χλωροφύλλη (σε τέτοια ποσότητα ώστε να επιτύχουμε τον χρωματισμό της επιθυμίας μας) με το κόμμι γκουάρ και το κιτρικό οξύ πριν τα ρίξουμε στο μεταλλικο νερό. (Δεύτερος τρόπος εκτέλεσης της συνταγής) 

Εφαρμογή : Εφαρμόζεται στην τουαλέτα, τη μπανιέρα, τον νιπτήρα ή άλλα σημεία που δημιουργούνται άλατα ή θέλουμε να εξαφανίσουμε μυρωδιές.


Καλή επιτυχία!