Menu
Καλάθι Αγορών

Βάμμα Τσουκνίδα

Βάμμα Τσουκνίδα

Βάμμα Τσουκνίδα

Μέθοδος παραγωγής: Εκχύλιση της δρόγης σε αλκοολούχο διάλυμα

Προέρχεται από: Το αποξηραμένο βότανο.

Κοινές και καλλυντικές δράσεις: Η τσουκνίδα ως βότανο περιέχει Βιταμίνη Α (πιο πολύ από το καρότο),  Β1, Β2, Β3, Β5, C (σε μεγάλη περιεκτικότητα), Κ & Ε. Επίσης, είναι καλή πηγή ασβεστίου, σιδήρου, φολικού οξέος (Β9), καλίου, μαγγανίου, μαγνησίου, φωσφόρου, σεληνίου και ψευδαργύρου. Η τσουκνίδα περιέχει, επιπλέον, μυρμηκικό (ή αλλιώς φορμικό) οξύ, γαλλικό οξύ, ισταμίνη, χλωροφύλλη, ακετυλοχολίνη, σεροτονίνη, γλυκοκινόνες, και τανίνες. Η τσουκνίδα παίρνει τα μέταλλα, συμπεριλαμβανομένου του σιδήρου από το χώμα. Η απουσία του οξαλικού οξέος και σε συνδυασμό με τη μεγάλη περιεκτικότητα του φυτού σε βιταμίνη C, βοηθά αποτελεσματικά στην απορρόφηση του σιδήρου από το σώμα και την καθιστά κατάλληλη για άτομα που πάσχουν από αναιμία. Η τσουκνίδα χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της αρθρίτιδας και τη διευκόλυνση στην ούρηση. Τονώνει το κυκλοφοριακό σύστημα, χαμηλώνει την πίεση και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και αποτοξινώνει τον οργανισμό. Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για βρογχικές παθήσεις, παθήσεις της χολής, έλκος στομάχου, κ.ά. Τέλος, μία από τις πολλές ιδιότητες που αποδίδονται είναι η στυπτική, δηλαδή συσφίγγει τους χαλαρωμένους μύες, την επιδερμίδα και τους διεσταλμένους πόρους, για αυτό και ωφελεί κατά των αιμορροΐδων.

ΧΡΗΣΕΙΣ: Ρίχνουμε 8-10 σταγόνες σε λίγο νερό 3 φορές την ημέρα και το πίνουμε. Προτεινόμενη χρήση τουλάχιστον για 1 μήνα. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται απερίσκεπτα.

Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή.

Χρήσιμες πληροφορίες: Τα βάμματα είναι πολύ πιο δραστικά από τα εγχύματα και τα αφεψήματα, γι’ αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 1mL (περίπου 20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Η καυστική σόδα και η καυστική ποτάσα είναι ερεθιστικές ουσίες που πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή, λαμβάνοντας ιδιαίτερες προφυλάξεις όπως η χρήση γαντιών και προστατευτικών γυαλιών. Αν έρθει σε επαφή με το δέρμα σας ξεπλύνετε με άφθονο νερό και ξύδι και συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας. Να φυλάσσονται μακρυά από τα παιδιά.

Τα αιθέρια έλαια είναι εξαιρετικά συμπυκνωμένες και πολύ ισχυρές ουσίες. Η χρήση τους για οποιοδήποτε παρασκευή θα πρέπει πάντα να γίνεται με σύνεση και σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης και τις ενδείξεις / αντενδείξεις του κάθε αιθέριου ελαίου. Απαγορεύεται η απευθείας χρήση τους στο δέρμα (εκτός εαν αναφέρεται διαφορετικά στις οδηγίες χρήσης). Επίσης απαγορεύεται η κατάποσή τους. Απαγορεύεται να έρχονται σε επαφή με τα μάτια ή γύρω από αυτα. Εαν συμβεί ξεπλύνετε με φυτικό λάδι και ενημερώστε το γιατρό σας.

Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν οι ουσίες από εγκύους.

Παρακαλούμε πριν από οποιαδήποτε εφαρμογή τους να συμβουλεύεστε τις οδηγίες χρήσης. Διατηρείτε τις ουσίες μακρυά από τα παιδιά.

Ουδεμία ευθύνη φέρει η Herbal Wave για κακή χρήση των εμπορευόμενων προϊόντων.

Τα αναφερόμενα στην ιστοσελίδα της Herbal Wave δεν αποτελούν προτροπή προς παρασκευή σκευασμάτων ή καλλυντικών. Απευθύνονται σε άτομα που έχουν την ανάλογη γνώση, εμπειρία και επαγγελματική δραστηριότητα.

Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των κειμένων έχει ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Η Herbalwave και οι συντάκτες των κειμένων δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Τηλέφωνο Κέντρου Δηλητηριάσεων: 210 77 93 777

  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • Πόντοι ανταμοιβής: 7
  • Βάρος: 0.10kg
7,50€
Χωρίς ΦΠΑ: 6,05€

Διαθέσιμες Επιλογές

Ετικέτες: Βάμμα , Τσουκνίδα
Χρήση Cookies
Στο Ηλεκτρονικό Κατάστημα της Herbal Wave χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας κατά τη χρήση της ιστοσελίδας μας, για να διατηρούνται πληροφορίες οι οποίες χρησιμοποιούνται για την ανάγκη στατιστικών μελετών και για να αποθηκεύονται τα αγαπημένα σας προϊόντα για συγκεκριμένο διάστημα. Θέλω να μάθω περισσότερα.