Menu
Καλάθι Αγορών

Βενζοϊκό Νάτριο & Σορβικό Κάλιο

Βενζοϊκό Νάτριο & Σορβικό Κάλιο

Βενζοϊκό νάτριο & Σορβικό Κάλιο

INCI: Aqua, Sodium benzoate, Potassium sorbate


Το Βενζοικό Νάτριο & Σορβικό Κάλιο είναι υγρό μείγμα δύο συνθετικών συντηρητικών που γίνονται αποδεκτά στα βιολογικά καλλυντικά επιτρέποντας τη βέλτιστη αποτελεσματικότητα αφού έχει ένα ευρύ, ισορροπημένο φάσμα δράσης έναντι βακτηρίων, ζυμομυκήτων και μυκήτων μούχλας. Επειδή πρόκειται για υδατικό διάλυμα, το συντηρητικό αυτό είναι πολύ εύκολο στη χρήση και στη δόση. Το βενζοϊκό νάτριο και το σορβικό κάλιο είναι άλατα οργανικών οξέων που απαντώνται φυσικά σε πολλά φυτά. Αυτά τα οργανικά οξέα είναι που έχουν αντιμικροβιακή δράση, επομένως είναι σημαντικό να υπάρχει όξινο pH (4,5 - 5,5) για να είναι αποτελεσματικό αυτό το συντηρητικό. Είναι ένα τυπικά βιοστατικό προϊόν με τις βιοκτόνες ιδιότητες που είναι απαραίτητες για πρακτική χρήση. 

TIP: Προκειμένου το βενζοϊκό νάτριο και το σορβικό κάλιο να λειτουργήσουν αποτελεσματικά στην καταστροφή οργανισμών σε προϊόντα που έχουν ήδη μολυνθεί, απαιτείται ελάχιστος χρόνος επαφής 48 ωρών. Δεδομένου ότι η επίδραση του βενζοϊκού νατρίου και του σορβικού καλίου λαμβάνει χώρα μέσω χημικών αντιδράσεων με τους μικροοργανισμούς, όταν χρησιμοποιείται σε βαριά μολυσμένα προϊόντα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η απώλεια δραστικού συστατικού. Η καλή υγιεινή της παραγωγής, καθώς και η χρήση πρώτων υλών με χαμηλά επίπεδα μικροοργανισμών ως αποτέλεσμα του σωστού ελέγχου των πρώτων υλών, είναι φυσικά ζωτικής σημασίας προϋποθέσεις για την παραγωγή μικροβιολογικά άψογων τελικών προϊόντων.

Χρήσεις:

- Κρέμες

- Γαλακτώματα

- Βούτυρα σώματος

- Καθαριστικά προσώπου

- Μάσκα προσώπου

- Πίλινγκ δέρματος

- Αφρόλουτρα

- Σαμπουάν

- Μαλακτικές Μαλλιών κ.λ.π.

Ιδιότητες:

- Συντηρητικό ευρέος φάσματος για καλλυντικά προϊόντα που περιέχουν νερό , αποτελεσματικό σε όξινο pH (4,5 - 5,5).

- Βακτηριοστατικό:  εμποδίζει την ανάπτυξη βακτηρίων.

- Αντιμυκητιακό , εμποδίζει την ανάπτυξη ζυμομυκήτων και μούχλας.

- Σταθερό έως 80°C, μπορεί να ενσωματωθεί στην αρχή της προετοιμασίας εάν είναι απαραίτητο, ακόμη και κατά τη θέρμανση.

- Ολοκληρώνει τη δράση των φυσικών συντηρητικών, όπως το Leucidal , το οποίο μπορεί να είναι λίγο αδύναμο σε μούχλα και ζυμομύκητες στην περίπτωση πολύ ευαίσθητων παρασκευασμάτων.

Συνιστώμενη δόση : 0,5 - 1 %


Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Η καυστική σόδα και η καυστική ποτάσα είναι ερεθιστικές ουσίες που πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή, λαμβάνοντας ιδιαίτερες προφυλάξεις όπως η χρήση γαντιών και προστατευτικών γυαλιών. Αν έρθει σε επαφή με το δέρμα σας ξεπλύνετε με άφθονο νερό και ξύδι και συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας. Να φυλάσσονται μακρυά από τα παιδιά.

Τα αιθέρια έλαια είναι εξαιρετικά συμπυκνωμένες και πολύ ισχυρές ουσίες. Η χρήση τους για οποιοδήποτε παρασκευή θα πρέπει πάντα να γίνεται με σύνεση και σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης και τις ενδείξεις / αντενδείξεις του κάθε αιθέριου ελαίου. Απαγορεύεται η απευθείας χρήση τους στο δέρμα (εκτός εαν αναφέρεται διαφορετικά στις οδηγίες χρήσης). Επίσης απαγορεύεται η κατάποσή τους. Απαγορεύεται να έρχονται σε επαφή με τα μάτια ή γύρω από αυτα. Εαν συμβεί ξεπλύνετε με φυτικό λάδι και ενημερώστε το γιατρό σας.

Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν οι ουσίες από εγκύους.

Παρακαλούμε πριν από οποιαδήποτε εφαρμογή τους να συμβουλεύεστε τις οδηγίες χρήσης. Διατηρείτε τις ουσίες μακρυά από τα παιδιά.

Ουδεμία ευθύνη φέρει η Herbal Wave για κακή χρήση των εμπορευόμενων προϊόντων.

Τα αναφερόμενα στην ιστοσελίδα της Herbal Wave δεν αποτελούν προτροπή προς παρασκευή σκευασμάτων ή καλλυντικών. Απευθύνονται σε άτομα που έχουν την ανάλογη γνώση, εμπειρία και επαγγελματική δραστηριότητα.

Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των κειμένων έχει ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Η Herbalwave και οι συντάκτες των κειμένων δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Τηλέφωνο Κέντρου Δηλητηριάσεων: 210 77 93 777

  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • Πόντοι ανταμοιβής: 7
  • Βάρος: 0.06kg
7,20€
Χωρίς ΦΠΑ: 5,81€

Διαθέσιμες Επιλογές

Ετικέτες: Συντηρητικό
Χρήση Cookies
Στο Ηλεκτρονικό Κατάστημα της Herbal Wave χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας κατά τη χρήση της ιστοσελίδας μας, για να διατηρούνται πληροφορίες οι οποίες χρησιμοποιούνται για την ανάγκη στατιστικών μελετών και για να αποθηκεύονται τα αγαπημένα σας προϊόντα για συγκεκριμένο διάστημα. Θέλω να μάθω περισσότερα.