Menu
Καλάθι Αγορών

Καστορέλαιο

Καστορέλαιο

Καστορέλαιο

INCI Name: Ricinus Communis


Μέθοδος παραγωγής: Ψυχρή έκθλιψη

Προέρχεται από: τους καρπούς του φυτού.

Περιγραφή: άχρωμο έως υποκίτρινο παχύρευστο έλαιο.

Αρωματική Περιγραφή: πολύ ήπια σχεδόν ανεπαίσθητη οσμή

Απορρόφηση: Πολύ χαμηλή

Κοινές και καλλυντικές χρήσεις: Το Καστορέλαιο είναι ένα έλαιο το οποίο έχει ένα ευρύ φάσμα χρήσεων, κυρίως σε σαπωνοποιία και φαρμακευτική (Castor Oil). Προέρχεται από την επεξεργασία των καρπών του πολυετούς τροπικού φυτού Ricinus Communis (Ρίκινος ο Κοινός) ή Ρετσινολαδιά. Περιέχει μονοακόρεστα, πολυακόρεστα αλλά και κορεσμένα λιπαρά οξέα. Κύριο συστατικό είναι το ω-9 ρικινελαϊκό οξύ (περιεκτικότητα περίπου 87%), ελαϊκό οξύ (περιεκτικότητα 2-3%) το ω-6 λινολεϊκό οξύ (περιεκτικότητα 4%) και τα κορεσμένα παλμιτικό (1%) και στεατικό οξύ(1%).

Η μεγάλη περιεκτικότητα σε ρικινελαϊκό οξύ το καθιστά αντιγηραντικό, αντιφλεγμονώδες, αντιμικροβιακό έλαιο, που χρησιμοποιείται ευρύτατα στην κοσμετολογία. Λόγω των χαρακτηριστικών του, το Καστορέλαιο θεωρείται ιδανικό έλαιο για τον βαθύ καθαρισμό και την περιποίηση της επιδερμίδας. Θεωρείται ιδιαίτερα κατάλληλο σε περιπτώσεις ακμής και εκζεμάτων. Η δράση του είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στο βαθύ καθαρισμό του δέρματος, την απομάκρυνση του σμήγματος και γενικότερα στην αντιμετώπιση των δερματικών εξανθημάτων. Λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη Ε, θεωρείται δραστικό στοιχείο για την καταπολέμηση της γήρανσης του δέρματος . Είναι ένα πρώτης τάξης προϊόν ενυδάτωσης, καθώς έχει την ιδιότητα να “παγιδεύει” την υγρασία της επιδερμίδας, εμποδίζοντας την αφυδάτωση και την πρόωρη γήρανση της. Είναι πολύ καλό λάδι για την περιποίηση του πολύ ξηρού δέρματος, αλλά και προληπτικό κατά των ραγάδων. Σύμφωνα με κάποιες αναφορές, το Καστορέλαιο λέγεται πως συμβάλει στην αύξηση της τριχοφυίας. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη περιποίηση των φρυδιών και των βλεφαρίδων. Επίσης λόγω του υψηλού ιξώδους, εξασφαλίζει εξαιρετική διασπορά των χρωστικών ουσιών και έχει διαδεδομένη χρήση στην παρασκευή χρωστικών καλλυντικών (κραγιόν χειλιών, σκιές ματιών, ρουζ & mascara).


ΧΡΗΣΕΙΣ:

  • Κρέμες, μάσκες προσώπου
  • Προϊόντα after shave
  • Σαμπουάν, μαλακτικές κρέμες - μάσκες μαλλιών.
  • Έγχρωμα καλλυντικά, ρουζ, κραγιόν, μάσκαρα, σκιές.
  • Ψυχρή μέθοδος σαπωνοποίησης


Προφυλάξεις:

  • Προορίζεται αυστηρά για εξωτερική χρήσης 
  • Να φυλάσσεται σε μέρη μακριά από παιδιά


Συνθήκες διατήρησης: Σταθερό φυτικό έλαιο. Φυλάσσεται σε δροσερό μέρος, χωρίς φως και υγρασία.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Η καυστική σόδα και η καυστική ποτάσα είναι ερεθιστικές ουσίες που πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή, λαμβάνοντας ιδιαίτερες προφυλάξεις όπως η χρήση γαντιών και προστατευτικών γυαλιών. Αν έρθει σε επαφή με το δέρμα σας ξεπλύνετε με άφθονο νερό και ξύδι και συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας. Να φυλάσσονται μακρυά από τα παιδιά.

Τα αιθέρια έλαια είναι εξαιρετικά συμπυκνωμένες και πολύ ισχυρές ουσίες. Η χρήση τους για οποιοδήποτε παρασκευή θα πρέπει πάντα να γίνεται με σύνεση και σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης και τις ενδείξεις / αντενδείξεις του κάθε αιθέριου ελαίου. Απαγορεύεται η απευθείας χρήση τους στο δέρμα (εκτός εαν αναφέρεται διαφορετικά στις οδηγίες χρήσης). Επίσης απαγορεύεται η κατάποσή τους. Απαγορεύεται να έρχονται σε επαφή με τα μάτια ή γύρω από αυτα. Εαν συμβεί ξεπλύνετε με φυτικό λάδι και ενημερώστε το γιατρό σας.

Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν οι ουσίες από εγκύους.

Παρακαλούμε πριν από οποιαδήποτε εφαρμογή τους να συμβουλεύεστε τις οδηγίες χρήσης. Διατηρείτε τις ουσίες μακρυά από τα παιδιά.

Ουδεμία ευθύνη φέρει η Herbal Wave για κακή χρήση των εμπορευόμενων προϊόντων.

Τα αναφερόμενα στην ιστοσελίδα της Herbal Wave δεν αποτελούν προτροπή προς παρασκευή σκευασμάτων ή καλλυντικών. Απευθύνονται σε άτομα που έχουν την ανάλογη γνώση, εμπειρία και επαγγελματική δραστηριότητα.

Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των κειμένων έχει ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Η Herbalwave και οι συντάκτες των κειμένων δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Τηλέφωνο Κέντρου Δηλητηριάσεων: 210 77 93 777

  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • Πόντοι ανταμοιβής: 2
  • Βάρος: 0.10kg
5,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 4,03€

Διαθέσιμες Επιλογές

Χρήση Cookies
Στο Ηλεκτρονικό Κατάστημα της Herbal Wave χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας κατά τη χρήση της ιστοσελίδας μας, για να διατηρούνται πληροφορίες οι οποίες χρησιμοποιούνται για την ανάγκη στατιστικών μελετών και για να αποθηκεύονται τα αγαπημένα σας προϊόντα για συγκεκριμένο διάστημα.