Menu
Καλάθι Αγορών

Αιθέριο Έλαιο Βασιλικός

Αιθέριο Έλαιο Βασιλικός

Αιθέριο Έλαιο Βασιλικός

INCI Name: Ocimum basilicum


Μέθοδος παραγωγής: Απόσταξη με υδρατμούς.


Προέρχεται από: Τα φύλλα του φυτού.


Κοινές και καλλυντικές δράσεις: Το αιθέριο έλαιο του Βασιλικού είναι εξαιρετικά αναζωογονητικό και λειτουργεί κατά της σωματικής κόπωσης. Προσφέρει πνευματική διαύγεια και λειτουργεί ως αντικαταθλιπτικό ενώ ταυτόχρονα είναι τονωτικό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντιβακτηριδιακό, αντισηπτικό. Στην αρωματοθεραπεία θεωρείται πως αναζωογονεί την νοητική διαύγεια, την αυτοσυγκέντρωση, την τόνωση της μνήμης, και συμβάλει στην αναζωογόνηση του σώματος. Σε πολλές περιπτώσεις καταπραΰνει τον πονοκέφαλο και τις ημικρανίες. Το αιθέριο έλαιο Βασιλικού εφαρμόζεται επίσης σε κρέμες και λοσιόν σώματος καθώς προστατεύει το σώμα μας από την γήρανση. Το αιθέριο έλαιο του Βασιλικού χρησιμοποιείται επίσης για την αντιμετώπιση κρυολογημάτων, καθώς και συμπτωμάτων γρίπης, βήχα, και εξάντλησης. Ανακουφίζει από μυϊκούς πόνους και από πόνους ρευματισμών.


Συνδυάζεται: Αιθέριο Έλαιο Λεμόνι, Ευκάλυπτο, Δενδρολίβανο, κ.α.


Προφυλάξεις: Μην χρησιμοποιείτε αιθέρια έλαια κατά τη διάρκεια της κύησης και της γαλουχίας ή σε παιδιά κάτω των 6 ετών. Μερικές φυσικές ενώσεις που περιέχονται στα αιθέρια έλαιο μπορεί να συμβάλλουν στην εμφάνιση αλλεργίας σε ευαίσθητα άτομα, ακόμα και όταν το αιθέριο έλαιο είναι ενσωματωμένο σε μια καλλυντική σύνθεση.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Η καυστική σόδα και η καυστική ποτάσα είναι ερεθιστικές ουσίες που πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή, λαμβάνοντας ιδιαίτερες προφυλάξεις όπως η χρήση γαντιών και προστατευτικών γυαλιών. Αν έρθει σε επαφή με το δέρμα σας ξεπλύνετε με άφθονο νερό και ξύδι και συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας. Να φυλάσσονται μακρυά από τα παιδιά.

Τα αιθέρια έλαια είναι εξαιρετικά συμπυκνωμένες και πολύ ισχυρές ουσίες. Η χρήση τους για οποιοδήποτε παρασκευή θα πρέπει πάντα να γίνεται με σύνεση και σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης και τις ενδείξεις / αντενδείξεις του κάθε αιθέριου ελαίου. Απαγορεύεται η απευθείας χρήση τους στο δέρμα (εκτός εαν αναφέρεται διαφορετικά στις οδηγίες χρήσης). Επίσης απαγορεύεται η κατάποσή τους. Απαγορεύεται να έρχονται σε επαφή με τα μάτια ή γύρω από αυτα. Εαν συμβεί ξεπλύνετε με φυτικό λάδι και ενημερώστε το γιατρό σας.

Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν οι ουσίες από εγκύους.

Παρακαλούμε πριν από οποιαδήποτε εφαρμογή τους να συμβουλεύεστε τις οδηγίες χρήσης. Διατηρείτε τις ουσίες μακρυά από τα παιδιά.

Ουδεμία ευθύνη φέρει η Herbal Wave για κακή χρήση των εμπορευόμενων προϊόντων.

Τα αναφερόμενα στην ιστοσελίδα της Herbal Wave δεν αποτελούν προτροπή προς παρασκευή σκευασμάτων ή καλλυντικών. Απευθύνονται σε άτομα που έχουν την ανάλογη γνώση, εμπειρία και επαγγελματική δραστηριότητα.

Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των κειμένων έχει ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Η Herbalwave και οι συντάκτες των κειμένων δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Τηλέφωνο Κέντρου Δηλητηριάσεων: 210 77 93 777

  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • Πόντοι ανταμοιβής: 3
  • Βάρος (αποστολής): 0.01kg
4,50€
Χωρίς ΦΠΑ: 3,63€

Διαθέσιμες Επιλογές

Χρήση Cookies
Στο Ηλεκτρονικό Κατάστημα της Herbal Wave χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας κατά τη χρήση της ιστοσελίδας μας, για να διατηρούνται πληροφορίες οι οποίες χρησιμοποιούνται για την ανάγκη στατιστικών μελετών και για να αποθηκεύονται τα αγαπημένα σας προϊόντα για συγκεκριμένο διάστημα. Θέλω να μάθω περισσότερα.