Menu
Καλάθι Αγορών

Κετυλική αλκοόλη

Κετυλική αλκοόλη

Κετυλική αλκοόλη
INCI Name: cetyl alcohol

Λιπαρή αλκοόλη φυτικής προέλευσης (κυρίως από φοινικέλαιο και έλαιο καρύδας). H Κετυλική Αλκοόλη χρησιμοποιείται σήμερα εκτεταμένα από τη βιομηχανία καλλυντικών για τις ιδιαίτερες ιδιότητες της.    Δρα ως συν-γαλακτωματοποιητής, πηκτικός παράγοντας και σταθεροποιήτης (stabiliser) γαλακτωμάτων, λάδι  σε νερό (ο/w).  

 Ο μη ιονικός της χαρακτήρας την καθιστά συμβατή με ανιονικούς, κατιονικούς, και αμφοτερικούς γαλακτωματοποιητές. Βρίσκεται σε στερεή κηρώδη μορφή, και απαιτείται να λιώσει για να ενσωματωθεί σωστά στην ελαιώδη φάση του γαλακτώματος (σημείο τήξης 48,5 0C). Δίνει ιδιαίτερα απαλή υφή στα γαλακτώματα και βοηθά στην ενυδάτωση και την θρέψη της επιδερμίδας. Το ποσοστό χρήσης εξαρτάται από το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ιδανική για προϊόντα που απευθύνονται σε δέρματα ξηρά και αφυδατωμένα.         Προσδίδει μαλακτικές ιδιότητες στα καλλυντικά σκευάσματα λόγω της απορρόφησης και της συγκράτησης στην επιδερμίδα όπου λιπαίνει και μαλακώνει την επιδερμίδα σχηματίζοντας ένα προστατευτικό φιλμ που αποτρέπει την αφυδάτωση του δέρματος.

Δοσολογία:

·        1 - 5% (του συνολικού βάρους) των ελαίων της συνταγής.  Προσοχή! Δεν χρησιμοποιείται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 5% στην κρέμα μας γιατί σε μεγάλη ποσότητα δεν απορροφάται.

 

Χρήσεις

·        Χρήσιμο σε κρέμες, λοσιόν και scrub, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αύξηση του σημείου τήξης και τη βελτίωση της υφής των βουτύρων.

 

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Η καυστική σόδα και η καυστική ποτάσα είναι ερεθιστικές ουσίες που πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή, λαμβάνοντας ιδιαίτερες προφυλάξεις όπως η χρήση γαντιών και προστατευτικών γυαλιών. Αν έρθει σε επαφή με το δέρμα σας ξεπλύνετε με άφθονο νερό και ξύδι και συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας. Να φυλάσσονται μακρυά από τα παιδιά.

Τα αιθέρια έλαια είναι εξαιρετικά συμπυκνωμένες και πολύ ισχυρές ουσίες. Η χρήση τους για οποιοδήποτε παρασκευή θα πρέπει πάντα να γίνεται με σύνεση και σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης και τις ενδείξεις / αντενδείξεις του κάθε αιθέριου ελαίου. Απαγορεύεται η απευθείας χρήση τους στο δέρμα (εκτός εαν αναφέρεται διαφορετικά στις οδηγίες χρήσης). Επίσης απαγορεύεται η κατάποσή τους. Απαγορεύεται να έρχονται σε επαφή με τα μάτια ή γύρω από αυτα. Εαν συμβεί ξεπλύνετε με φυτικό λάδι και ενημερώστε το γιατρό σας.

Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν οι ουσίες από εγκύους.

Παρακαλούμε πριν από οποιαδήποτε εφαρμογή τους να συμβουλεύεστε τις οδηγίες χρήσης. Διατηρείτε τις ουσίες μακρυά από τα παιδιά.

Ουδεμία ευθύνη φέρει η Herbal Wave για κακή χρήση των εμπορευόμενων προϊόντων.

Τα αναφερόμενα στην ιστοσελίδα της Herbal Wave δεν αποτελούν προτροπή προς παρασκευή σκευασμάτων ή καλλυντικών. Απευθύνονται σε άτομα που έχουν την ανάλογη γνώση, εμπειρία και επαγγελματική δραστηριότητα.

Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των κειμένων έχει ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Η Herbalwave και οι συντάκτες των κειμένων δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Τηλέφωνο Κέντρου Δηλητηριάσεων: 210 77 93 777

  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • Πόντοι ανταμοιβής: 2
  • Βάρος: 0.11kg
2,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 1,61€

Διαθέσιμες Επιλογές

Χρήση Cookies
Στο Ηλεκτρονικό Κατάστημα της Herbal Wave χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας κατά τη χρήση της ιστοσελίδας μας, για να διατηρούνται πληροφορίες οι οποίες χρησιμοποιούνται για την ανάγκη στατιστικών μελετών και για να αποθηκεύονται τα αγαπημένα σας προϊόντα για συγκεκριμένο διάστημα.