Menu
Καλάθι Αγορών

Γόμμα Ξανθάνη

Γόμμα Ξανθάνη

Γόμμα ξανθάνη

INCI Name: Xanthan gum.

Η γόμμα ξανθάνης είναι ένας πολυσακχαρίτης υψηλού μοριακού βάρους  που παράγεται με ζύμωση της γλυκόζης από καλαμοσάκχαρο ή καλαμπόκι. Είναι συστατικό αποδεκτό από τον Ecocert  για την  πιστοποίηση  βιολογικών καλλυντικών με μεγάλη χρήση και στη βιομηχανία τροφίμων.

Στα καλλυντικά χρησιμοποιείται για την αύξηση της πυκνότητας καθώς και για τη δημιουργία τζελ αλλά και για την αύξηση της ενυδατικής "δύναμης" των καλλυντικών προϊόντων

Προστίθεται στην υδατική φάση σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ή υπό θέρμανση. Η κύρια λειτουργική ιδιότητα του είναι η ικανότητα να ελέγχει την ρεολογία των συστημάτων με βάση το νερό.  Λειτουργεί ως πηκτικό μέσο, σταθεροποιητής  γαλακτώματος και τροποποιητής υφής. Το πλεονέκτημα του είναι ότι  επιτυγχάνεται αποτέλεσμα με  χρήση μικρή ποσότητα προϊόντος.

Δοσολογία:

- Χρησιμοποιείται  σε ποσοστά από 1-2% αναλόγως με το επιθυμητό ιξώδες.

- Σε χαμηλές δόσεις (0,2 – 0,3%) η ξανθάνη χρησιμοποιείται για να αυξηθεί η σταθερότητα των γαλακτωμάτων.

Χρήσεις:

Είναι ιδανικό ως φυσικό συστατικό σε lotions, ορούς περιποίησης δέρματος,  κρέμες ενυδάτωσης, shower gels και σαμπουάν.


Επισήμανση:

Για την αποφυγή σχηματισμού φυσαλίδων κατά την ενυδάτωση της γόμμας ξανθάνης, πρέπει να αποφεύγεται η χρήση ηλεκτρικού αναδευτήρα και να προτιμάται η χρήση σπάτουλας.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Η καυστική σόδα και η καυστική ποτάσα είναι ερεθιστικές ουσίες που πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή, λαμβάνοντας ιδιαίτερες προφυλάξεις όπως η χρήση γαντιών και προστατευτικών γυαλιών. Αν έρθει σε επαφή με το δέρμα σας ξεπλύνετε με άφθονο νερό και ξύδι και συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας. Να φυλάσσονται μακρυά από τα παιδιά.

Τα αιθέρια έλαια είναι εξαιρετικά συμπυκνωμένες και πολύ ισχυρές ουσίες. Η χρήση τους για οποιοδήποτε παρασκευή θα πρέπει πάντα να γίνεται με σύνεση και σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης και τις ενδείξεις / αντενδείξεις του κάθε αιθέριου ελαίου. Απαγορεύεται η απευθείας χρήση τους στο δέρμα (εκτός εαν αναφέρεται διαφορετικά στις οδηγίες χρήσης). Επίσης απαγορεύεται η κατάποσή τους. Απαγορεύεται να έρχονται σε επαφή με τα μάτια ή γύρω από αυτα. Εαν συμβεί ξεπλύνετε με φυτικό λάδι και ενημερώστε το γιατρό σας.

Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν οι ουσίες από εγκύους.

Παρακαλούμε πριν από οποιαδήποτε εφαρμογή τους να συμβουλεύεστε τις οδηγίες χρήσης. Διατηρείτε τις ουσίες μακρυά από τα παιδιά.

Ουδεμία ευθύνη φέρει η Herbal Wave για κακή χρήση των εμπορευόμενων προϊόντων.

Τα αναφερόμενα στην ιστοσελίδα της Herbal Wave δεν αποτελούν προτροπή προς παρασκευή σκευασμάτων ή καλλυντικών. Απευθύνονται σε άτομα που έχουν την ανάλογη γνώση, εμπειρία και επαγγελματική δραστηριότητα.

Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των κειμένων έχει ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Η Herbalwave και οι συντάκτες των κειμένων δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Τηλέφωνο Κέντρου Δηλητηριάσεων: 210 77 93 777

  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • Πόντοι ανταμοιβής: 2
  • Βάρος: 0.05kg
1,50€
Χωρίς ΦΠΑ: 1,21€

Διαθέσιμες Επιλογές

Χρήση Cookies
Στο Ηλεκτρονικό Κατάστημα της Herbal Wave χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας κατά τη χρήση της ιστοσελίδας μας, για να διατηρούνται πληροφορίες οι οποίες χρησιμοποιούνται για την ανάγκη στατιστικών μελετών και για να αποθηκεύονται τα αγαπημένα σας προϊόντα για συγκεκριμένο διάστημα. Θέλω να μάθω περισσότερα.